Digibarometri 2015

Keskiviikko 1.4.2015 klo 22:01 - Paula Miinalainen

Digibarometri 2015

Suomi sai hopea, kulta meni Tanskalle. Mukana oli 22 maata.
Mittaukset barometria varten on tehty siitä, mitkä ovat digitaalisuuden edellytykset, käyttö ja vaikutukset. Nämä mittaukset tehtiin kolmella pääsektorilla; yritykset, kansalaiset ja julkinen sektori.

Suomella on maailman parhaat edellytykset, mutta käytössä Suomi saa sijan 5 ja vaikutuksissa on sija 2. Näiden yhteistulos tuottaa toisen sijan. Siitä suuret onnittelut. Ei kannata valittaa vaan käyttää edellytykset ja luottaa uuden teknologian antamiin mahdollisuuksiin.

Yritykset tarvitsevat digitaalisen muutoksen strategian. Nyt se on vain 18 prosentilla suomalaisista yrityksistä, Ruotsissa on 44 prosentilla, norjalaisilla 50 ja tanskalaisilla 75 prosentilla. Tässä on isoja eroja. Kehitysvauhti edellyttäisi, että kaikilla yrityksillä on strateginen ote digitalisaatioon. Se ei ole propellipäiden puuhaa. Digitilisaation kehitystä voi hidasta, siihen voi sopeutua, mutta sitä ei voi pysäyttää. Siihen kannatta perehtyä ja mitäs jos tehtäisiin ”Granlundit” eli edettäisiin ilmaveiviasenteella niin kuin seminaarin puhuja Petri Rajaniemi innostaa.
Seminaari esitykset on katsottavissa tässä linkissä:
http://digibarometri.fi/

Digibarometri 2015 julkaisu on täällä:

http://digi.fi/files/2015/03/Digibarometri-2015.pdf

Digibarometri 2015 – päättäjäseminaari järjestettiin 17.3.2015 Musiikkitalolla, Helsingissä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Digibarometri 2015, digitalisaatio, muutoksen strategia